Open Belgium US Regatta II

Op zondag 26 augustus organiseren wij voor de tweede keer een Open Belgian Unified Sailing Regatta op het Galgenweel in Antwerpen.

Tijdens deze vriendschappelijke en gemoedelijke ‘wedstrijd’ zullen de Unified Sailing Teams zeilen op Laser Bahia en dit met 3 personen per boot (level 3) > 2 jongeren met verstandelijke beperking (atleten) en 1 begeleider (Unified Partner).

De opzet van deze regatta is om binnen elke Vlaamse zeilclub een Unified Sailing Team op te starten en gedurende de zomer jongeren met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te geven om samen te leren zeilen met jongeren zonder beperking.

Wij zijn ervan overtuigd dat u of de leden van uw club zeker iemand kennen met een verstandelijke beperking, spreek deze mensen eens aan en vraag hen om eens mee te zeilen. U zal snel merken dat zowel de jongere met verstandelijke beperking (atleet) als de begeleider (Unified Partner) er enorm van zullen genieten.

De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd om met Unified Sailing een gouden en bronzen medaille te behalen op de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles en 2 opeenvolgende jaren Europees Kampioente worden.

In 2015 is Thibeau (Unified Atleet) door KBYV uitgeroepen tot Yachtman of the Year terwijl Evi Van Acker (meter van Unified Sailing) werd uitgeroepen tot Yachtwomen of the Year.

In 2019 zullen de Special Olympics World Games plaatsvinden in Abu Dhabi, daar zullen we ook Belgische zeilteams mogen afvaardigen (TBC).