Tweede Open Belgium US Regatta

Op zondag 26 augustus organiseerden wij voor de tweede keer een Open Belgian Unified Sailing Regatta op het Galgenweel in Antwerpen.

Tijdens deze vriendschappelijke en gemoedelijke wedstrijd zeilden de Unified Sailing Teams op Laser Bahia en dit met 3 personen per boot (level 3) > 2 jongeren met verstandelijke beperking (atleten) en 1 begeleider (Unified Partner).

De opzet van deze regatta is om binnen elke Vlaamse zeilclub een Unified Sailing Team op te starten en gedurende de zomer jongeren met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te geven om samen te leren zeilen met jongeren zonder beperking.

Wij zijn ervan overtuigd dat u of de leden van uw club zeker iemand kennen met een verstandelijke beperking, spreek deze mensen eens aan en vraag hen om eens mee te zeilen. U zal snel merken dat zowel de jongere met verstandelijke beperking (atleet) als de begeleider (Unified Partner) er enorm van zullen genieten.

De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd om met Unified Sailing een gouden en bronzen medailles te behalen op zowel de Special Olympics World Games in Los Angeles en Abu Dhabi en 2 opeenvolgende jaren Europees Kampioen te worden.

In 2015 is Thibeau (Unified Atleet) door KBYV uitgeroepen tot Yachtman of the Year terwijl Evi Van Acker (meter van Unified Sailing) werd uitgeroepen tot Yachtwomen of the Year.